Biologie & Astronomie oefenen met een glimlach☺

Op de eduBioSite oefen je biologiekennis van de anatomie (cellen, spieren, beenderen en organen) en astronomie.

😀 De eduBioSite is vernieuwd met een beter leesbare indeling, stuur me een e-mail wat je er van vindt. 😀

Zoek per categorie of gebruik Google Uitgebreid Zoeken voor een specifiek onderdeel.


Op de eduBioSite staan 10 anatomie en astronomie oefeningen met blinde landkaarten. Deze heb ik gemaakt voor mijn kinderen om hun biologie en astronomie lessen als spel te kunnen leren voor de aardrijkskunde toetsen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

De toetsen kun je op twee manieren oefenen: onderdelen aanwijzen of de naam raden. De te oefenen onderdelen zijn verdeeld over drie niveau's met verschil in moeilijkheid, maar je kunt ze ook aanpassen om een eigen niveau te maken. Bij het naamraden kun je de uitgebreide spellingcontrole aanpassen aan je wensen of taalontwikkeling (ondersteunt ook dyslexie). Aan het einde krijg je een overzicht van de antwoorden én een ingestuurd mopje ☺

Als je suggesties hebt ter verbetering of nieuwe toetsen wilt toevoegen, stuur me een e-mailtje.

Probeer ook eens: Topografie oefenen op de TopoSite.

Biologie: Menselijke anatomie

De organen, beenderen, spieren en cellen van de mens (onderdeel van de biologische morfologie)

Biologie: Planten anatomie en overige onderwerpen

De anatomie van planten en niet anatomie onderwerpen.

Astronomie

De (dwerg)planeten en manen van ons zonnestelsen.

Colofon

De website eduBioSite is een particulier initiatief van Eric de Jong. Ik ben hiermee jaren geleden gestart, zodat mijn kinderen thuis hun anatomie online als spel kunnen oefenen voor de biologietoetsen in het basisonderwijs in groep 6, 7 en 8 van de basisschool (OBS 't Spectrum, Peize), maar ook in voortgezet onderwijs. Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Neem dan vooral contact met mij op.

Webdesign, realisatie & Content

Eric de Jong

Copyright

Alle teksten en afbeeldingen zijn van Eric de Jong. Het is niet toegestaan enig gedeelte van deze website te verveelvoudigen of in andere vorm te verwerken in welke vorm en op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar. Het is wel toegestaan om de website in het openbaar te publiceren ter ondersteuning van het bieden van onderwijs vanuit een niet commercieel oogpunt. Is een afbeelding op deze website zonder toestemming gebruikt, neem dan ook contact op. Ik heb getracht zo zorgvuldig mogelijk te zijn om rechthebbenden te vermelden dan wel te benaderen.

Privacy

Het gebruik van cookies voldoet aan de wettelijke richtlijnen. Functioneel om oefeningen te ondersteunen, statistieken om inzicht te krijgen in meest gewenste oefeningen, marketing om juiste advertenties te kunnen tonen.

Advertenties

Deze website maakt gebruik van Google Adsense om gericht enkele advertenties te tonen. Met de opbrengsten kan een deel van de hostingkosten van deze website worden betaald. Daarnaast worden enkele Goede Doelen gesteund door hun advertentie te tonen.

Contact

Eric de Jong, Peize, Drenthe, Nederland
Stuur me een e-mail met je vraag of suggestie!


Blijf op de hoogte van de eduBioSite nieuwtjes ...