[deze pagina is de laatste keer ververst op: maandag 02 juli 2001]

Nuttige links voor bewoners van de Berkenlaan (e.o.)

Op deze pagina vind je een aantal links die vooral gericht zijn op de bewoners van de Berkenlaan (9321 gs-gw). Als je in de categorie "... en omstreken" valt, zoals de categorie 'hogere' Berkenlaners en de andere bewoners van Kortland of zelfs Peize, dan vind je hier vast ook wel iets van je gading.

Je kunt natuurlijk deze pagina als startpunt gebruiken, maar je kunt je favoriete links natuurlijk ook opnemen in je eigen lijstje met favorieten. Dat doe je heel eenvoudig door met je rechtermuisknop de betreffende link te selecteren en dan zie je vervolgend in het contextmenu wel iets van 'toevoegen aan favorieten' (of iets met die stekking, afhankelijk van de browser die je gebruikt)

Ik ben nog maar net begonnen met deze pagina, dus is het zeker nog niet compleet. Enne, als je vindt dat ik nog een link over het hoofd heb gezien, mail het me s.v.p. door!

Media in Peize e.o.
LinkToelichting
De Noordenveld Internetkrant Een nieuwssite met nieuws en informatie gericht op de gemeente Noordenveld.
Het nieuws is niet echt actueel, maar het is een nuttige site voor (web)adressen van instanties en bedrijven binnen de gemeente.
Noordenveld-FM (radiozender) De website van de gelijknamige lokale zender die te ontvangen is op 105MHz (kabel) en 105.9Mhz (ether).
Je kunt het programma raadplegen, een verzoekje doen en zelfs via het web luisteren. Ook vragen ze nog vrijwilligers. De website is kleinschalig, maar ziet er duidelijk en onderhouden uit.
Officile Instanties
Bibliotheek PeizeDe website van de Provinciale Bibliotheek Drenthe afdeling Peize.
Een hele handige site met informatie over openingstijden, abonnementen, nieuwe aanwinsten, maar ook kun je zoeken in hun bestand om te kijken of een gewenst boek of cd ook in Peize voorradig is (zo niet, dan kun je reserveren)>
Gemeentelijke instanties en politieke organisaties
Politieke partij 'Noordenveld 2000'De website van de Politieke partij "Noordenveld 2000"
Ondermeer informatie over de partij zelf, maar ook veel nuttige informatie en links naar de lokale gemeentelijke instellingen
Peizer Middenstand & Bedrijvigheden
Koning's BakkerijDe website van een van onze twee bakkers in het dorp.
Op deze site kun je onder meer de volgende informatie vinden: reclame, prijslijst, recepten en over de molen. De site lijkt meer uit hobbyisme te zijn ontstaan dan uit commercile overwegingen. De informatie op de website - die trouwens wel een mooie kleurstelling en indeling heeft - is namelijk van ondergeschikt belang aan de flitsende weergave (de prijslijst is nog leeg en de reclame is gedateerd). Het gebruik van 'flash' animaties vertraagd de site aanzienlijk en irriteert zeer waarschijnlijk bij een volgende bezoek (zeker als je een standaard modemverbinding hebt).
Machielsen vertalingenEen vertaalburo in Peize die vertaalt, corrigeert, redigeert, vertolkt, etc. De website is eenvoudig,maar heeft ook maar alleen de doelstelling om potentiele klanten te informeren en te interesseren (wel in vier talen!).
Puzzle GroningenEen website van het bedrijf Anaxiamander (woonachtig te Peize) die onder meer begeleide (puzzel)tochten in Groningen organiseert voor groepen.
Restaurant de Peizer HopbelDe website van het gelijknamige restaurant.
Een kleinschalige maar zeker informatieve website met informatie over de openingstijden, adres, arrangementen (bruiloften & partijen) en natuurlijk het menu. Je kunt nog niet online kijken of er nog plaats is en om te reserveren moet je ook nog even bellen.
WWWebTools webdesign
De website van het webdesign bedrijf WWWebTools gevestigd bij ons in de Berkenlaan.
Op deze website presenteert onze buur Freek Vandeursen zijn webdesign bedrijf, welke is gevestigd in de Berkenlaan 5. Het geeft een duidelijke uiteenzetting van wat je kunt verwachten en -ook niet onbelangrijk- een prijsindicatie.
Verenigingen
DSTV De site van DSTV .....
Overig
Miljonairs in Peize? Op deze site kun je het geschatte aantal miljonairs per plaats opvragen. En ook in Peize is een groot aantal gehuisvest. We staan maar liefst op plaats 219!
Overige Sites met diverse links
NL-menu Enkele links via de 'NL Menu site' voor Peize (sommige zijn nogal gedateerd en/of werken niet).